Zorg dat uw autobanden altijd op de juiste spanning zijn

Nieuwe autobanden nodig?

Bent u op zoek naar nieuwe banden? Zoek dan niet verder bij autobanden center bent u aan het juiste adres. Wij hebben een grote hoeveelheid banden op voorraad zowel nieuw als gebruikt. Wij zijn  gespecialiseerd in banden en service werkzaamheden zoals montage en reparatie van banden, uitlijnen en balanceren. U heeft de keuze uit een breed assortiment kwaliteitsmerken banden.

Zomerbanden

Het gebruik van zomerbanden tijdens de zomerperiode heeft vele voordelen. Zoals de naam al zegt is de band speciaal voor de zomer. De band is gemaakt voor een normaal wegdek. Om dat het nauwelijks glad is in de zomer hoeft de zomerband er niet op gemaakt te zijn. Daarom heeft de zomerband optimale grip op de weg. Dit zorgt voor optimale veiligheid wat erg belangrijk is in het verkeer.
Een goede zomerband moet niet alleen goede grip hebben maar moet ook niet te veel geluid maken tijdens het rijden. De zomerbanden van tegenwoordig rijden een stuk soepeler en comfortabeler dan voorheen.

Bovendien is het zonde om met winterbanden in de zomer te rijden aangezien winterbanden dan erg hard zullen slijten. De winterbanden kun je beter besparen voor in de winter en zomerbanden gebruiken buiten de winterperiode.

Winterbanden

Winterbanden voor de auto zijn banden met een ander (en vaak breder) profiel in de band. Een winterband is speciaal ontwikkeld voor meer grip in koude omstandigheden, afvoeren van meer water en meer grip in sneeuw. De mogelijkheid tot het beter afvoeren zorgt dat winterbanden minder snel last van aquaplaning hebben en dus meer grip. In sneeuw kunnen winterbanden door het andere profiel zich juist beter ‘vastzetten’, waardoor glijden geminimaliseerd wordt. Winterbanden hebben tevens een ander compound, het rubber van de winterband is zachter, waardoor is een lagere temperatuur voldoende om toch voldoende grip te bieden.

Winterbanden met extra profiel zijn gangbaar in Nederland en ook enkel die winterbanden zijn toegestaan. Winterbanden met spikes en sneeuwkettingen zijn enkel voor gebruik bij forse sneeuwval en zeker niet voor directe aanraking met het wegdek. In dat geval raakt het wegdek beschadigd en levert de winterband met spikes zelfs minder grip op. In Nederland zijn de omstandigheden er dus niet naar om spikes en sneeuwkettingen toe te passen en zijn enkel ‘normale’ winterbanden toegestaan.

Wij hebben voor elk seizoen een geschikte band

Runflat banden

In toenemende mate worden er onder nieuwe auto’s in de duurdere prijsklassen Run-flat banden gemonteerd. Het grote voordeel van Run-flat banden is, dat als de luchtdruk wegvalt, de auto bestuurbaar blijft. Uitgangspunt bij alle systemen van Run-flat banden is dat er na het wegvallen van de luchtdruk nog met 80 km. per uur een afstand van 80 km. afgelegd kan worden naar de dichtstbijzijnde werkplaats. Hierdoor hoeft de automobilist niet meer op een onveilige plek langs de weg een reserve band te verwisselen. Sterker nog auto’s met Run-flat banden zijn zelfs niet meer voorzien van een reserveband. Dit is een groot voordeel voor de ontwerpers van een auto die geen rekening meer hoeven te houden met de ruimte die een reserve band inneemt. Het nadeel van een goed functionerende Run-flat band is dat de bestuurder vaak niet merkt dat een band lek is en luchtdruk verliest. Om dit op te vangen zijn alle auto’s die voorzien zijn van Run-flat banden ook voorzien van een verplicht bandenspanningssysteem. Op het moment dat een van de banden luchtdruk verliest, wordt de bestuurder door middel van een signaal op het dashbord gewaarschuwd dat er een probleem met een van de banden is.

All season banden

Deze banden beschikken over eigenschappen die meer grip bieden in alle (weers-)omstandigheden. De profielopbouw en materiaalsamenstelling van deze autoband heeft kenmerken van een zomerband en winterband in één.Het klimaat in de Benelux kent nauwelijk extreme weersomstandigheden en is soms te wisselvallig om snel genoeg een autobandenwissel te doen (zomerbanden naar winterbanden en andersom). All Season banden bieden dan de uitkomst, omdat deze 365 dagen per jaar voldoende grip bieden om veilig door het verkeer te bewegen.
De juiste banden zorgen voor meer grip en daarom meer veiligheid”

Banden balanceren

Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten uw wielen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort.

Wat is balanceren ?
Als u een trillend stuur heeft, zijn meestal de wielen niet in balans. Met onze balanceerapparatuur kan de monteur op het computerscherm precies zien hoeveel balanceergewicht op welke plaats aangebracht moet worden om het wiel in balans(in evenwicht) te brengen.

Wanneer laten balanceren?
Banden worden altijd gebalanceerd wanneer ze voor de eerste keer op het wiel worden gemonteerd of wanneer ze na reparatie opnieuw worden aangebracht. De balans van de banden moet worden gecontroleerd wanneer er trillingen in het stuur merkbaar zijn.

Bandenspanning controleren

Controleren van de bandenspanning
Eén van de belangrijkste factoren die de eigenschappen van een band bepalen, is de bandenspanning. De band dient altijd op de juiste spanning te zijn, want hierdoor:

Vermindert u uw brandstofgebruik
slijten uw banden minder snel
heeft u meer grip op de weg
profiteert u van een optimaler stuurgedrag
remt uw voertuig beter en heeft u een betere acceleratie.

Verhoog uw grip op de weg met gebalanceerde banden maak direct een afspraak!

Online een afspraak maken


Autobanden-center.nl

Contactformulier


 

Autobanden center
by Ozcihan Carcenter

Aelbrechtskade 155 C
3023 JK Rotterdam
Tel: 010 4770 175
Fax: 010 4775 900
E-mail: info@ozcihancar.nl