Wij kunnen uw auto perfect uitlijnen

Uitlijnen is een vak apart

Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De experts van Autobanden Center zijn speciaal getraind om, met behulp van hoogwaardige technologie, banden perfect uit te lijnen. Tegen de stoep rijden, kuilen in het wegdek, verkeersdrempels; het heeft allemaal invloed op het sporen van een auto. Een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang dwars over het wegdek gesleept worden. Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Om uw wielen uit te lijnen, hebben wij de meest moderne uitlijn apparatuur en kennis in huis. Hiermee kunnen zeer nauwkeurige metingen uitgevoerd worden. Met behulp van reflecterende platen, waarop een videocamera is gericht, berekend de uitlijn computer alle wielstanden. Op deze manier kunnen aanpassingen aan de auto, volgens fabrieksspecificaties, zeer precies worden uitgevoerd.

Een auto optimaal afstellen blijft dus gewoon mensenwerk. En de experts van Autobanden Center verstaan de kunst om de meetgegevens te vertalen in een comfortabel rijdende auto.

Een goed uitgelijnde auto rijdt beter, veiliger en zuiniger

Wanneer moet uw auto uitgelijnd worden?

De uitlijning moet worden gecontroleerd als:

– U een aanrijding heeft gehad.

– Uw banden tekenen van abnormale of onregelmatige slijtage vertonen.

– Problemen bij het sturen of de handling van de wagen

– Uw wagen trekt of zwenkt naar één kant.

– Uw stuur keert na een bocht niet terug in de middenstand of staat gedraaid als u op een rechte weg rijdt.

– U een nieuw stel banden koopt en daar zo lang mogelijk mee wil rijden.

– U een onderdeel van de ophanging vervangt.

Waarom is uitlijning zo belangrijk?

Bij de meeste auto’s is de uitlijning zodanig voorzien dat slijtage en belasting tot een minimum beperkt worden en de bestuurder en zijn passagier van een optimaal comfort kunnen genieten. Een correcte uitlijning van de 4 wielen zorgt ervoor dat de banden minder snel verslijten. Ze gaan langer mee, zetten betere prestaties neer en helpen u bovendien om brandstof te besparen. Het uitlijnen verbetert ook het weggedrag en de veiligheid omdat uw wagen minder zal trekken of opzij zwenken.

Wat is het verschil tussen uitlijning en uitbalancering van de banden?

Uitlijning en uitbalancering van de banden worden vaak met elkaar verward maar zijn twee totaal verschillende begrippen:De uitlijning of de geometrie van de auto regelen betekent dat de wielen worden bijgesteld tot ze loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar staan. Een band uitbalanceren betekent dat het wiel kan rollen zonder dat uw auto bij bepaalde snelheden gaat trillen.

Hoe komt het dat een uitlijning ontregeld geraakt?

De uitlijning kan worden ontregeld als u tegen een stoeprand botst of door een kuil rijdt of, erger nog, wanneer u betrokken geraakt bij een ongeval. Kortom, iedere keer dat uw wagen ergens tegenaan botst, kan de uitlijning ontregeld geraken. Een verkeerde uitlijning laat de banden sneller verslijten en heeft een invloed op het weggedrag van uw auto. U zult daardoor uw banden eerder moeten vervangen dan voorzien.

 

Maak nu online een afspraak en laat uw auto uitlijnen

Online een afspraak maken


Autobanden-center.nl

Contactformulier


 

Autobanden center
by Ozcihan Carcenter

Aelbrechtskade 155 C
3023 JK Rotterdam
Tel: 010 4770 175
Fax: 010 4775 900
E-mail: info@ozcihancar.nl